پوست و مو از جمله مواردی است که همیشه نقش موثری را در زیبایی افراد ایفا می کند. از همین رو توجه به بهداشت پوست و مو برای غالب افراد از اهمیت زیادی برخوردار است. عدم رعایت بهداشت در پوست و مو می تواند موجب ایجاد آسیب های جسمی و بیماری های ساقه مو و حتی بروز مشکلات روحی نیز در فرد شود.

لازم به ذکر است که به واسطه ی پیشرفت علم در انواع زمینه های پزشکی، بیشتر مشکلات پوست و مو قابل پیشگیری و درمان هستند. بیماری های ساقه مو از موارد رایجی بوده که افراد زیادی را گریبان گیر خود کرده است. به جز مواردی که ریشه وراثتی در فرد دارند، از وقوع اغلب این آسیب ها می توان جلوگیری کرد. در ادامه با معرفی انواع بیماری ها و آسیب های ساقه مو همراه ما باشید.

انواع آسیب ها و بیماری های ساقه مو

برای بررسی دقیق تر این موارد بهتر است که ابتدا شناخت خوبی نسبت به ساقه مو پیدا کنیم. ساقه مو در واقع بخشی از مو است که قابل لمس و مشاهده است. از همین جهت در مقایسه با سایر بخش های مو بیشتر در معرض آسیب های گوناگون قرار دارد. به طور کلی بخشی از مو که تاثیر مستقیم در زیبایی دارد، همین ساقه ی مو است.

موخوره از جمله آسیب های مخرب و بیماری های ساقه مو به شمار می رود. این بیماری از جمله شایع ترین بیماری های این بخش از مو می باشد. این عارضه اغلب در موهای بلند به ویژه بانوان ایجاد می شود. تاثیر این آسیب هم دو یا چند شاخه شدن ساقه و بدنه ی مو می باشد.

مو خوره با کوتاه کردن بخش های زاید برطرف می شود. پس از آن برای جلوگیری از ایجاد مجدد این عارضه بهتر است تا به کمک انواع شامپوها و کرم های مناسب و همچنین رعایت نکات تغذیه ای از آسیب دوباره به آن جلوگیری به عمل آورد.

بیماریهای ساقه مو

شوره سر از دیگر آسیب های شایع در ساقه مو بوده و افراد زیادی را همواره درگیر کرده است. به دلیل شایع بودن این مشکل، شرکت های تولیدی مواد بهداشتی نیز اهمیت زیادی به این موضوع می دهند و درصدد ساخت فرمولاسیون های جدید و کاربردی برای جلوگیری و برطرف کردن این مشکل هستند.
این آسیب علائم مشخصی دارد و دانه های سفیدی را روی مو ایجاد می کند. به دلیل مشخص بودن این علائم، ظاهری نامناسب برای موی فرد ایجاد شده و در نهایت می تواند اعتماد به نفس فرد را کاهش دهد.

بیماری مرواریدی مو نیز یکی دیگر از بیماری های ساقه مو است. این بیماری در اثر التهاب بخش های مختلف پوست سر ایجاد می شود. در این بیماری قسمت های ملتهب شده موجب تضعیف پوست شده و معمولا ساقه مو در این بخش ها نازک و بعضاً از بین خواهد رفت. این بیماری و آسیب، در خانم ها بیشتر شایع است.

دلیل این آسیب می تواند رنگ و دکلره، صافی مو یا فرکردن مو باشد که انجام آن در بین خانم ها رایج تر است. همچنین علاوه بر این موارد، بانوانی که به تخمدان پلی کیستیک و انواع بیماری های غده تیروئید مبتلا هستند نیز مستعد این بیماری می باشند.

ریزش آلوپسی یا لوکال، از دیگر بیماری ها مو می باشد. این بیماری صرفا ساقه ی مو را درگیر نمی کند ولی در نهایت موجب آسیب به ساقه مو می شود. به همین جهت می توان آن را جزو دسته ی آسیب های ساقه مو نیز عنوان کرد. در این بیماری خاص، بدن فرد موها را یک عامل بیگانه با بدن شناسایی کرده، به همین جهت درصدد از بین بردن آن ها عمل می کند. از جمله عواملی که موجب ایجاد این بیماری در فرد می شود، می توان به رژیم های سخت لاغری، عواملی ژنتیکی و تغذیه نامناسب اشاره کرد.

 

سفیدک های چسبیده به مو از جمله آسیب های دیگر ساقه ی مو هستند. در این عارضه به علل مختلفی دانه های سفیدی به ساقه مو می چسبند. این مشکل می تواند به علت شوره خشک یا شوره مرطوب، چربی سر و حتی شپش سر ایجاد شود. شوره سر علائم مشخصی دارد که فرد را متوجه می کند، اما اگر علائمی مثل خارش شدید سر، احساس حرکت خود به خودی مو، عدم خواب راحت یا درد ناشی از خارش را تجربه می کنید، باید به داشتن شپش سر شک کرده و به پزشک مراجعه کنید.

ریزش آلوپسی مو

کدام عوامل بیشتر موجب آسیب به ساقه مو می شود؟

برخی از عادات غلط موجب ایجاد آسیب به ساقه مو می شود، از جمله اصلی ترین این عادات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  اشتباه در شانه کردن مو: این عادت غلط می تواند هم ناشی از روش شانه کردن و هم به علت برس کشیدن بیش از حد مو باشد. در صورتی که شانه کردن با شانه های نوک تیز یا بیش از اندازه باشد، در نهایت موجب آسیب به ساقه مو می شود.
  •  استفاده از کش و تحت فشار قراردادن مو: کش سر از کاربردی ترین ابزار برای بستن مو به شمار می رود. استفاده بیش از حد از کش به خصوص به حالت دم اسبی، موجب آسیب به ساقه مو و حتی ریزش مو می شود.
  • تغییر حالت مو به شکل مصنوعی: صاف کردن موهای فر یا فرکردن موهای صاف، از جمله عواملی است که موجب آسیب به ساقه مو می شود. آسیبی که در طی این فرآیند به ساقه مو فرد ایجاد می شود معمولاً قابل بازگشت نیست، به همین جهت توصیه می کنیم که این کار را در حداقل دفعات انجام دهید.
  • استفاده مداوم از ابزارهای حرارتی: سشوار از جمله کاربردی ترین وسایل آرایشی است. سشوار و اتو مو به علت انتقال حرارت مستقیم به ساقه مو موجب آسیب به آن شده و در استفاده های مکرر می تواند موجب ایجاد آسیب های جدی در مو و ساقه ی آن شود.

 

  • 0 رتبه بندی
  • 0/5
0 رتبه بندیX
خیلی ضعیفضعیفمعمولیخوبعالی
0%0%0%0%0%
دیدگاه خود را بنویسید
دیدگاه شما
نام

دیدگاه کاربران

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.